Beach Haven Kitchen Renovation.

This house was in dire need of a major make over. An old and dated solid two storied brick home in a good location, but with a previous owner who fancied himself as a handy man there were plenty of unusual and dangerous features that needed attention.

The kitchen was one on the last areas to be rebuilt and probably the most important as the heart of the home.

The house had good sun and views but in different directions. The owners wanted to take advantage of both, so the kitchen was opened to the lounge area by way of a pair of large glass doors, giving the view but still keeping a measure of separation. A small family room was added to the side of the kitchen and a large island bench was installed to connect the two.

The remaining space was an unusual shape but this was overcome by installing a large pantry at the end of the kitchen remodel with bench space down one side under the windows and the oven and fridge with more bench space down the other side. Natural New Zealand Tawa was used for the doors and panels with bamboo plywood used around the island bench and toe kicks to introduce a pacific flavor with a rimu top capping it off. Granite was used for the remaining bench give a solid feel.

The finished result has a warm and friendly Pacific feel, light and airy with plenty of light yet with the solid feel of granite.

source:http://www.beaconconstruction.co.nz/home-renovation-gallery/beach-haven-kitchen-renovation/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s